Tanya van Leeuwen

Interieurarchitectuur

09.11.2012

Designteam realiseert kantooromgeving Intersnack

Lees hier het artikel online.

Intersnack Groep bouwde aan de Havenstraat in Doetinchem een nieuwe hal voor de productie en logistiek. De volgende stap was de nieuwbouw en renovatie van de kantoorafdelingen. In samenwerking met interieurarchitect Tanya van Leeuwen en projectinrichter Office Design Nederland werd een interessante kantoorruimte gerealiseerd.

Na de nieuwbouw van de productiehal en de expeditieruimte (zie het artikel ‘De Nieuwbouw’ in AM 4) wordt bij Intersnack Nederland nu hard gewerkt aan de nieuwbouw en de renovatie van de kantoorafdeling van het bedrijf, een van ‘s wereld grootste producenten van noten, snacks en pindakaas. “We hadden gewoon teveel mensen op te weinig ruimte,’ vertelt Jo van den Beld, technical manager van Intersnack en de projectleider van de nieuwbouw. “Hier aan de Havenstraat is nu ook het hoofdkantoor met verschillende afdelingen gevestigd van de Intersnack Goep. Dus hebben we na de nieuwbouw van de productie en expeditie direct de kantoorafdeling aangepakt, voor een deel door nieuw te bouwen, voor een deel door renovatie van het bestaande kantoorgebouw.”

Open karakter
In het voorjaar van 2011 werd Interieurarchitect Tanya van Leeuwen uit Culemborg aangetrokken om met een frisse blik te kijken naar de indeling van de nieuwe kantooromgeving. Haar werd gevraagd om een aantal creatieve modellen (concepten) te ontwikkelen voor het nieuwe kantoor waarin een open karakter centraal zou staan. Nadat haar plan en indeling met veel enthousiasme was ontvangen werd er een projectteam geformeerd om het ontwerp verder uit te werken. Tanya: “Wat nu gerealiseerd is, is het resultaat van een zorgvuldig proces waar ik met ontzettend veel plezier op terugkijk. Doordat we vanuit het projectteam zo intensief hebben samengewerkt, hebben we een mooie vertaling gemaakt van mijn concept tot het daadwerkelijke interieur. Ja, ik ben er trots op, zowel op het kantoor als op de gehele samenwerking.”

Uitdaging
Nadat het concept door Tanya van Leeuwen was ontwikkeld werd Office Design Nederland gevraagd om plaats te nemen in het projectteam en mee te denken over de complete inrichting. “Voor ons een buitengewoon leuke opdracht”, vertelt Nicole Heuff. “Het is ons vak om kantoren in te richten, we worden steeds vaker gevraagd om ook als adviseur op te treden zoals nu bij Intersnack. Dat wil zeggen dat je vanaf het begin meedenkt over de invulling van de indeling en de inrichting. Hier hebben we er samen met Tanya van Leeuwen met veel plezier vorm en inhoud aan gegeven; een stijlvaste basisomgeving met veel aandacht voor detail, kleur en accessoires. Geen overdaad, geen gouden kranen, het is allemaal binnen het budget gebleven. Dat was de uitdaging; met de middelen die je hebt iets bijzonders creëren en dat is gelukt!”

Nieuwe werkomgeving
Jo van den Beld is uiterst tevreden, zowel over het proces als over het resultaat. “Het kantoor straalt de professionaliteit van ons bedrijf uit en dat was ook precies de bedoeling. Het is een plek waar de medewerkers met plezier komen en werken. Ieder op zijn eigen wijze. Door het halfopen karakter van de ruimte kan ieder een op zijn plek geconcentreerd werken, terwijl toch veel overleg en afstemming plaats vindt. Alles klopt eigenlijk: de indeling, de werkplek, de verlichting, de klimaatbeheersing en de akoestiek. Het aardige is dat
zo’n nieuwe werkomgeving tegelijkertijd ook een kans is om het werk opnieuw te organiseren. Zo hebben we nu de clean desk-formule geïntroduceerd: opruimen, spullen in je eigen kast. Dat draagt bij aan de rust en de overzichtelijkheid van het kantoor.”


AM achterhoek magazine 5  september – october 2012