Tanya van Leeuwen

Interieurarchitectuur

23.03.2016

Architectenweb

Tanya van Leeuwen InterieurArchitectuur vs E-estairs vs Architectenweb.
Afgelopen najaar heeft e-estairs al een mooi artikel uitgebracht van onze mooie samenwerking met een zwevende stalen trap voor een particulier project en nu is dit artikel ook te lezen op architectenweb.

 

Voor een te verbouwen villa in de omgeving van Utrecht mocht EeStairs, naar ontwerp van Tanya van Leeuwen InterieurArchitectuur, deze aansprekende zwevende trap uitvoeren, ook wel Engineered by EeStairs genoemd. De trap heeft bijzondere driehoekige zwevende treden en geeft een opvallende nieuwe kijk op minimalistische esthetiek. De samenwerking tussen EeStairs en Tanya van Leeuwen heeft geresulteerd in een prachtige trap waarvoor spannende productietechnieken zijn gebruikt en die het verhaal vertellen hoe de trap is gemaakt.

Johan Floor, projectleider bij EeStairs, vertelt: “De interieur architect kwam bij ons met een eerste ontwerp van de trap. EeStairs heeft vervolgens geholpen om dit ontwerp te verfijnen, zodat we exact het eindresultaat konden bereiken dat de klant voor ogen had. Hierbij hebben we vooral gekeken naar de uitvoering en de details.”

Een zo ‘eerlijk’ mogelijk product
Het doel van de interieur architect was om een zo ‘eerlijk’ mogelijk product te laten zien. Daarom is er in goed overleg voor gekozen om de lasnaden van de stalen treden en balustrades niet weg te slijpen en de uiteinden van de handregels op de balustraden open te laten. Om de trap nog meer karakter te geven is deze blank gepoedercoat, zodat de vlammen en verkleuringen in het staal zichtbaar zouden blijven. Floor: “Omdat bij blank poedercoaten het staal en de afwerking in het zicht blijven hebben we de klant uitgenodigd om te trap te komen bekijken voordat deze gepoedercoat zou worden. Op die manier konden wij nog het een en ander aanpassen als dat nodig zou zijn.”

Industrieel-chique
De industrieel-chique afgewerkte trap voegt een robuust element toe aan de prachtige, moderne villa, waar het een gaaf effect geeft in combinatie met de strakke witte muren en de speelse donkere kiezelstenen op de vloer. Zowel de interieur architect als de klant zijn erg tevreden over de samenwerking en het eindresultaat. En meer mensen weten de trap te waarderen. Tanya van Leeuwen: “Bij onze deelname aan de beurs Eigen Huis hadden wij op onze beursstand een grote afbeelding van de trap geplaatst waar veel bezoekers op binnen kwamen; uiteindelijk was er heel wat interesse in het mooie eindresultaat wat mede dankzij jullie tot stand is gekomen!”