Tanya van Leeuwen

Interieurarchitectuur

01.06.2015

Papier in de hoofdrol – Gorcums Museum

Vorig weekend zijn we tussen de werkzaamheden door even onze ontspanning gaan zoeken in het Gorcums museum. Op dit moment hebben ze daar een kleine maar prachtige tentoonstelling over papier. We hebben ons verwonderd, prachtige tentoonstelling die inspireert!

Papier: in de vorm van boeken, bladen, kranten en folders is het niet uit ons leven weg te denken. Maar dit alledaagse materiaal kan ook op een heel andere manier gebruikt worden. Voor kunstenaars is het een grondstof met haast onbegrensde mogelijkheden. Sterke staaltjes daarvan zijn te zien in de tentoonstelling Papier in de hoofdrol – Nederlandse papierkunst van NU, in het Gorcums Museum van 2 mei t/m 13 september 2015. Een expositie met recent werk van 20 Nederlandse kunstenaars, van ingetogen tot extravert.

Deelnemers zijn onder anderen: Frits Achten, Johnny Beerens, Mariëlle van den Bergh, Peter Bes, Marian Bijlenga, Helene Briels, Nikki van Es, Sjef Henderickx, Kuin Heuff, Martine Horstman, Joris Kuipers, Ayuk Kuperus, Couzijn van Leeuwen, Hans Meertens, Maurice Christo van Meijel, Mieke Meijer, Berdien Nieuwenhuizen, Henriëtte Santing, Marian Smit, Jan Eric Visser, Boukje Voet, Katrien Vogel en Marleen van Wijngaarden. Ook vijf kunstenaars uit de regio lieten zich inspireren door het materiaal papier: Frank Dekkers (Ameide),  Anja Kok (Gorinchem), Chris Mudde (Arkel), Johanna van Roode (Woudrichem) en Marco van Trigt (Gorinchem). Museum Rijswijk, dat tweejaarlijks een succesvolle papiertentoonstelling organiseert, adviseerde bij de samenstelling van de veelzijdige expositie in het Gorcums Museum.